Talán ez a típus legfőbb hibája…a klíma kompresszor.

Még a legelején mikor márkaszervizben lekérdeztem az autóm előéletét, meglepődve tapasztaltam,hogy már a 4. klíma kompresszorát fogyasztja és hogy 600e a csere illetve a mákom van akkor a kiterjesztett garancia miatt csak 350e…..én akkor már éreztem,hogy itt valami más baj is lehet és ez nem lehet hosszútávú megoldás.

Beleálltunk a problémába…több hónap és nagyon sok pénz elköltése után már tisztábban láttunk….szóval az a helyzet,hogy a kompresszor nem szereti azt az olajat és uv festéket ami a rendszerében megtalálható .Kidolgoztunk egy technológiát amivel hosszú távra tudjuk orvosolni eme problémát.Az alábbiakban bővebben kitérek erre.

 Háromféle szint van klíma károsodásban:

1. A klíma még jó, vagy már rossz, de még csak kis részen sérült a tekercs szigetelése; ilyenkor testzárlatos, de nem menetzárlatos a motor. Egy alapos átmosás után egy lég- és páramentesen betöltött friss anyag olyan jól szigetel, hogy a klíma vígan elmegy még sokáig kis hibával is. Ilyenkor csak az átmosás + feltöltés költség van. Persze ha valaki állott olajat tölt bele, ami túl sokat volt a levegőn, már attól tönkremegy újra. Kényes, hisztis dög a nagyfeszültség miatt.

2. A klíma rossz, és a tekercs-szigetelés már annyira sérült, hogy menetzárlatos, és emiatt leégett pár menet. Rossz esetben már az elektronika is zárlatos lett. Javítható ez is, értelemszerűen sokkal drágább, de kb. egy új klímája lesz az embernek. Az is kiderül ilyenkor, ha a mechanika van megkopva belül.

3. A klíma rossz, de az autót “erőltetik” további működésre, pl. otthoni hibakód törléssel. A klíma zárlatai kinyírják az invertert, aminek a javítása már igen komoly tétel, simán összemérhető egy megelőző jellegű korrekt klíma javítással.

4. Nem célszerű hibás kompresszorral hálózatról tölteni az autót,mert a klíma  az elektromos rendszer hűtésében is nagy szerepet játszik és mivel az elég kényes hamar egy inverter javitás lehet belőle ami nem olcsó mulatság

5.A megfelelő hatékonyságú mosási technológia nélkül(rosszul átmosott klima rendszer) felszerelt kompresszor nem lesz hosszú életű!

Cégünk immár 2,5 éve forgalmaz felújított kompresszorokat (garanciával)v60phev modellekhez . Ezidő alatt ezekkel a kompresszorokkal még nem volt gond. Folyamatosan fejlesztjük őket és a mosási technológiánkat a lehető leghosszabb biztonságos működés érdekében.